Pinterest

Thursday, February 25, 2016

Diari Februari #3.


Assalamualaikum.

Apa khabar? Hihi. Aku sihat je, alhamdulillah. Cuma lately busy dengan persiapan nak masuk universiti. Biasalah, siapa tak kenal aku. Kalau kemas barang confirm seminggu baru settle -_-

27 Februari dah nak pergi daftar kolej dah. Huhu. Bagi yang tanya aku dapat sambung mana, aku jawab kat sini jelah ye. Aku akan sambung di UiTM Shah Alam. In shaa Allah. Dekatlah sikit daripada Kedah dulu. Memang kali ni tak nak jauh-jauh pun, sebab nak belajar tiga tahun kan, aku dah serik belajar jauh-jauh. Penat, perbelanjaan pun tinggi, kalau apa-apa hal susah nak balik.

Lepas tu, aku tak sambung degree in law. Walaupun aku dah penuhi syarat-syarat kelayakan tapi.. entahlah. Dari asasi dulu memang tak ada niat pun nak sambung law. Suka belajar law sebab best tapi minat tu tak ada. Cuba jugaklah nak tanam minat dan rasa cinta tu masa asasi dulu tapi perasaan tu tak kunjung tiba. Orang kata, cinta tak boleh dipaksa. Jadi daripada kena reject di kemudian hari, lebih baiklah aku undur diri dulu.

Apa-apa pun, untuk kawan-kawan yang sambung degree in law di UiTM Shah Alam nanti, semoga berjaya. Kalau terserempak, buat-buat tak kenal jelah ye. Yang sambung di Seremban pun, all the best :)

Sedih sebab masing-masing dah buat haluan sendiri :'/

Sebenarnya ada banyak entry yang aku nak update tetapi masih terkubur di dalam draft. Tak tahu kenapa hilang mood these few days. Nak update pasal photobook pun tak update-update lagi sebab aku malas nak ambil gambar photobook tu. Kenapa eh? Homesick maybe? Aik, belum apa-apa dah homesick. Parahhh.

Doakan aku dipermudahkan segala urusan dan diberi ketenangan hati untuk belajar ye? Heee.

24 comments:

  1. waalaikumussalam.. moga dipermudahkan urusan dear ^^

    ReplyDelete
  2. Selamat maju jaya my dear ^^ shah alam, tak de la jauh sangat ngan kluang. Bole la kot balik selalu. Kawan kawan akak lebih kurg 98% smbg kt shh alm. Mana p smgt nih? Sedih ke nk bjauhn dgn family? Kena kuat okey.. Tiga tahun jeee. InsyaAllah. Skjp jee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak. heee. memang kalau boleh nak balik selalu je. apakan daya...
      shah alam dengan kluang walaupun dekat tapi tak adalah dekat sangat. haha T_T

      tak tahulah fikir pasal apa entah. haha. in shaa Allah. thanks again ^^

      Delete
  3. InsyaAllah everything's gonna be alright my dear... Take care and all the best tau! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah, terima kasih. you too take care! hiks <3

      Delete
  4. It's okay , at least you are having a good path . Haha tegur je yang degree tu . Yang tak tegur tu la jodoh senang nampak di mane2 . haha and Yes far away from home is exhausted , for me "money and cost" in shaa Allah setakat ni ok kot . hehe Apa apa pon goodluck , you have 3 more years to go , that's a long journey and new memories will be filled in your brain and soul . Well then aja aja fighting . haha *Korean sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh kalau tegur maknanya tak akan nampak lagi lah eh? hahaha :p

      terima kasih syamsid. excited tapi takut sikit nak start this journey. hiks.
      doakan yang baik-baik untuk fieyqa. hehehe :)

      Delete
  5. 3 tahun je lagi kak. lepas tiga tahun tu nanti mana tau akak rindu nak study balik kan? hehe goodluck & all the best. jealous sbb tgk org lain dah sambung belajar :( btw akak tak jadi erh nak buat post pasal photobook tu? nak baca jugakkkkk T_T :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe. terima kasih tashira. bukan tak jadi tapi belum lagi. in shaa Allah later :)

      by the way, kenapa panggil akak? kita sebaya kan T_T

      Delete
  6. if x amik law,sambung amik kos apa? btw semoga berjaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. course language. hehe. terima kasih :)

      Delete
  7. heyy fieyqa! sambung degree kat shah alam ? weii... dokatt. boleh jumpa nanti T_____T
    tapi opi tak sambung degree lagi la, next year maybe. klu opi sambung pun, opi di uitm puncak alam. huhuhu, tapi opi ramai kawan kat uitm shah alam tuu, nanti ada masa opi g shah alam , kita jumpa eh :) dah ada no opi kan, nnti ws eh ^^ gooodluck study tauu ^___^ all de best. opi sentiasa doakan fieyqa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ke dekat? opi stay mana? kihkih. okay boleh, in shaa Allah nanti fieyqa whatsapp.
      alright, thanks opi. jaga diri jugak *hugs*

      Delete
  8. Wah congrats Fieyqa! Study elok elok! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak dylla! in shaa Allah i will :)

      Delete
  9. Waaahh..goodluck girl! keep yr faith in Allah.. study smart.. my lecturer said..
    "jadi perempuan..otak kena cerdas..baru ada class"

    awak suka laki kaya? mata duitan ke? untuk kepentingan masa depan? jom share di blog saya okey? hiks!

    ReplyDelete
  10. All the best tau... Jangan nakai2 . belajar rerajin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak nakallah. hehehehe. okay terima kasih :)

      Delete

Wanna say something? :)

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.