Pinterest

Thursday, December 06, 2012

L dalam tangan.

8249255792_2f2ac0faaa_z_large

assalamualaikum.

saya dah dapat L! yeay! *lompat setinggi mungkin* okey, L je pun. hahaha. 
semalam keluar ambil lesen L ni lepas tu terus hang out sekali. 
tak pergi mana pun. just karaoke dua jam dan pusing-pusing cari barang sikit. 
dah karaoke dua jam sampai hilang suara tapi masih belum puas lagi.

btw, ni L saya. hahaha!


malu nak tunjuk muka sebab guna gambar masa tingkatan 1. k.
dah empat tahun tak ambil gambar passport.
yang ni pun ambil sebab masa tu nak daftar sekolah asrama.
kalau tidak, memang guna gambar masa darjah 6 agaknya. hahaha wuuu.

lepas ni dah boleh ride seorang diri dengan sangat yakin dan telus.
tanpa perlu lari daripada polis dan roadblock di tengah perjalanan. haha!

saja guna align center ni sebab dah lama tak guna. urgh. btw, blockquote saya nampak sangat buruk. kan? =___=

Wednesday, November 21, 2012

Hi?

Tumblr_llagh3qdkd1qcxieko1__large

ehem hai :) rindu tak? haha. post terakhir sebelum post ini bertarikh 28 julai 2012. check calendar, hari ni dah 21 november 2012. berapa bulan tak update? kira sendiri. kalkulator kan ada. haha.

nak tengok stats blog pun tak sampai hati. macam ada tak ada je visitor blog ni. haha. rindu zaman dulu-dulu. ramai kawan blogger. sekarang seorang pun takde dah. sobs :'(

dah lama nak update blog ni sebenarnya. masa ramadhan. masa raya. tapi tak ada masa. lepas raya dah sibuk dengan final examination pulak. tiga minggu tu.... tension gua. habis exam, ingat nak update. tapi blogger tak boleh bukak. langsung. i don't know why. maybe dia tak kasi aku update. so, terbengkalai lagi. sampailah hari ni. ni pun try-try je bukak tetiba boleh pulak, apa lagi terus update lah. gelojohnya. hehehe.

ouh btw, jangan lupa, pray for gaza. pray for islam :')

526243_458657854180279_1535993270_n_large

Tumblr_mb0jutoq6c1rn12jfo1_400_large

insha Allah. it will all come to an end very soon. 
victory will be yours. palestine will be free.

Saturday, July 28, 2012

Lepas gian.

1192115-7-1343409405601_large

testing testing. lamanya tak sentuh blog ni. rindu nak update macam dulu - dulu. wuwuwu. kalau ikut hati memang nak update setiap hari, tapi tahap kesibukan yang berada di tingkat paling tinggi membatasi segalanya. plus sekarang bulan ramadhan. busynya lain macam. kelam kabut jadinya hidup aku. dah seminggu puasa tapi masih belum dapat susun jadual harian dengan lebih teratur dan sistematik. tahun ni mencabar sangat. tak macam tahun - tahun sebelum ni. sedikit teruji tahap kesabaran dan keimanan aku. hehe.

nak kata ada benda best nak cerita ke apa ke, memang takde. cuma lepaskan gian nak menaip jek. heee. jam dah menunjukkan pukul 2.00 a.m. tapi mata masih belum ngantuk. tiada tanda - tanda langsung yang menunjukkan sepasang mata ini perlukan istirehat -___- mungkin sebab siang tadi dah terlebih tidur kot. eh.

by the way, pentaksiran kurikulum yang kedua dah dekat ye hanak - hanak. kurang lebih dua minggu lagi.. persediaan apa pun tak buat. ya Allah.. cuaknya. wuwuwu. banyak lagi topik yang aku masih tersisih jauh di belakang ditinggalkan pasukan lain yang telah mara ke hadapan dengan jayanya. sadis tak bunyinya? haih............ *mengeluh panjang* tak ada gunanya lagi nak mengeluh. "wake up Sharmeen! wake up! you can do it!" yeah. i hope so.... doakan saya. nanti saya doakan awak :p sharing is caring. k takde kena mengena.


lastly nak bagitahu, act rasa janggal sangat nak update ni sebab tahu takde orang baca T^T



K.

Sunday, June 10, 2012

Muar - Melaka - Muar

assalamualaikum.

beberapa hari yg lalu, ayah bawa kami sekeluarga except my big brother along (sebab dia kerja), makan angin dan berjalan-jalan di sekitar Muar dan Melaka. memang dekat je tapi seriously we had a very great time there! kami bertolak pagi Rabu dalam pukul 7 lebih gitu.

our first destination was the Sungai Gersik Hot Spring, Muar, Johorrrrr.


kami tak mandi pun. just lepak-lepak, cuci mata, main rendam-rendam kaki jek sebab masa tu pagi lagi jadi mood nak mandi memang takde. lagipun air dalam kolam tu memang panas sangat. aku tak tahan. baru rendam kaki 5 minit dah kepanasan macam kena rendam dalam air mendidih. pftt.


then kami teruskan perjalanan ke Pantai Klebang, Melaka. waktu tu tengah hari, matahari memang tengah terpacak atas kepala. tapi disebabkan kehadiran angin yg bertiup sepoi-sepoi bahasa, bahang kepanasan pun berkuranglah sikit. bentang tikar kat port yg paling best dan... makan! selera habis makan tepi pantai walaupun angin makin lama makin kuat. heee~ next destination ialah pantai puteri. sorry gambar takde :p



nie time kat muzium kapal selam. waktu sampai situ, aku rasa teruja gila tengok kapal selam tu. mula-mula ingatkan boleh masuk dalam, rupanya boleh tengok daripada luar jek terus patah seribu hatiku~ tapi kat sini memang best. banyak informasi berguna kita boleh dapat kalau rajin bacalah :p bayaran masuk pun murah je.


lepas tu pergi bandar Melaka. pusing-pusing dataran pahlawan, mahkota parade semua. masuk semua muzium yg ada kat situ. haha. seronok gila. rasa macam nak pergi lagi jek. tapi waktu aku pergi nie ada banyak rombongan dari mana entah so muzium jadi crowded sikit, terasa macam dalam tin sardin pulak.

dalam petang sikit, ayah bawak naik river cruise. yg nie awesome! kami dapat tengok bandar Melaka sambil cuci mata melihat keindahan alam. tapi paling best sebab ada budak lelaki handsome dalam tu lepas tu kami main mata sekejap. hahahaha. k stop.

malam tu kami bertolak balik ke Muar and masa dalam perjalanan tu, kami singgah kedai tepi jalan melantak durian pulak. pergh, syok tahu tak. lepas gian sebab dah lama tak makan durian.

keesokkan harinya, kami bertolak pula ke Gunung Ledang, Tangkak. family mak long dah sampai dulu.


best, memang best. kami naik sampai atas. sampai jumpa air terjun paling tinggi. kalau boleh nak naik tinggi lagi bak kata adik aku, nak jumpa puteri gunung ledang. tak dapat jumpa puteri, nampak jambatan emas pun jadilah kan. malangnya hajat kami tak kesampaian. haha. kami panjat batu tu tinggi-tinggi sampai kat tempat yg ada tanda amaran 'Bahaya! Dilarang Masuk.' cool. terasa diri ini paling hebat. *muntah*

pak long and mak long with my beloved parents :)

balik tu kami singgah rumah mak ngah pulak. rehatkan badan. makan-makan. lepas maghrib kami pun bertolak balik Kluang. sampai-sampai rumah, makan durian then aku terus tidur. letih sangat. kaki naik kejang sebab banyak sangat berjalan. pedih oii sendi-sendi gua.


kesimpulannya, percutian nie memang best dan heaven gila walaupun dekat dan sekejap. hihi. dua hari bersama keluarga yg cukup menenangkan. thanks ayah for this wonderful holiday :')

Saturday, May 12, 2012

Seronoknya kahwin!

assalamualaikum.

hai awak. saya dah kembali! okey, tiada siapa kisah. lamanya tak update blog. last post pun waktu birthday saya lebih kurang beberapa abad yg lalu. nampak sangat tipu kan? -.-

hari tu semangat nak update blog berkobar-kobar sangat. balik sekolah, terus tercongok depan pc, log in blogger, tekan new post dan ......... tup tup idea hilang. termenung di depan pc untuk beberapa ketika tapi idea masih belum mahu datang menjengah. hasilnya, blog tak ber-update.

oh yaaaa, saya ada edit blog sikit-sikit. sikit je. tu pun kalau perasan lah. *ehem*

baideway, sabtu lepas kakak sepupu saya kahwin tau! yeay sukanya sukanya! okay, me over. saya dan beberapa cousin yg lain jadi penyambut tetamu. tapi rasa macam penyambut tetamu paling teruk kot sebab kami sambut orang yg kami kenal je. means.. saudara terdekat. nampak tak kejamnya disitu? tak, sebenarnya kami pemalu. LOL ._. pemalulah sangat. macam mintak penyepak je.

sama cantik sama padan :D
ini antara gambar yg "kami" tangkap. sebab tu tak sharp sangat. even guna dslr pun. haha.

my cousins and adik pengantin lelaki. okay, welcome to our family ><

dia sangat tinggi okay. saya berdiri sebelah dia paras bahu dia je -.- even dah pakai heels 4 inci pun still tak dapat nak kalahkan dia lagi. hahahaha. makan kalsium jenis apa dia nie? share lah dengan kami. eh.

dalam pukul dua lebih gitu, kami cilok kejap pergi rumah kawan, ajai. kakak dia kahwin.

mulut kenapa nie? tu namanya belum sedia! 
jangan cakap saya suka buat mulut itik pulak. merajuk setahun nanti :|


btw, ajai yg pakai baju melayu warna biru tu. masing-masing bergambar macam kat rumah sendiri. gambar pengantin pun takde. gambar tetamu je lebih. heeeeeeeee. *tutup muka*

tajuk post nie okay kan? takde idea nak tulis tajuk apa. haha. 

saya masih dalam mood peperiksaan. ada lagi enam hari rasanya. malas nak cerita apa-apa. saya banyak careless masa paper sejarah dan saya benci ituuuuu.

Friday, April 20, 2012

Happy birthday to me :)



happy birthday. happy birthday. happy birthday to me :)


tanggal ni genap usia aku 16 tahun. alhamdulillah. dah besar rupanya. 
lagi empat tahun dah 20 tahun ahaks. cepatnya masa berlalu. 
rasanya macam baru semalam keluar dari perut ibu. ehem. yeke?

aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang sudi wish aku hari ni.
even orang yang aku tak pernah terfikir yang dia akan wish pun wish aku. 
rasa macam.. keajaiban dunia mungkin. you know miracle? -.-

satu perkara yang paling aku hargai ialah orang pertama yang wish aku.
aku tak sangka dan tak berharap pun untuk dia jadi yang pertama..
who? adalah. rahsia alam. panjang lebar text dia. 10 pages dowh. HAHA.

sebelum balik tadi, budak kelas nyanyikan lagu happy birthday
and rasa macam terharu gilaa. nasib baik tak ternangis jek tadi. LOL.
habis nyanyi, kena simbah air. memang best lah. habis lencun baju aku T^T

serious terharu sangat.. bila ramai yang ingat birthday aku.
walaupun tanpa bantuan facebook. hiwhiw. itu paling penting yeee.


okay, siap.


aku harap kehidupan aku lepas ni akan jadi lebih baik. amin.
semoga istiqamah dalam setiap kebaikan yang dilakukan. insya'allah :')

Sunday, March 25, 2012

Sukan rakyat dua kosong satu dua.

hari ini dah ahad. cuti dua hari memang tak rasa langsung.
walaupun aku bercuti selama tiga hari sebab jumaat buat cuti sendiri.

hari ini jugak ada program kat taman perumahan aku.
program ramah mesra dan sukan bersama wakil rakyat. syok habis.

ada macam - macam sukan dan acara tapi satu pun aku tak masuk -,-
ingatkan hari ini nak melingkar atas katil jek sebab penat gila.
tapi sebab parents aku ajak pergi, aku pun ikut jelaaa.

sebenarnya bukan excited sangat nak tulis pasal nie pun.
cuma takde idea nak update apa tapi nak update. hehehehehe.



waktu ini ada demonstrasi penangkapan ular by jpam.
aku memang suka gila kat ular so aku tengok paling dekat punya. haha.

then dia ada panggil untuk siapa yang nak cuba tangkap ular.
aku excited gila. aku nak pergi sangat tapi aku takut.
aku imagine ular tu akan mengganas dan membelit. #final destination. haha.

acara tarik upih. keh keh keh. kesian makcik tu tertonggeng ._.


actually, semua acara aku ada snap gambar. 
tapi malas nak upload sebab kualiti gambar yang macam hehehe sikit.
biasa. pakai handphone baling anjing je. kita takde dslr mcm awak. ahaks xD

Sunday, January 15, 2012

Saya sayang atok :')

Tumblr_lxtx0xmnei1qjzmwfo1_500_large

3 hari yg sungguh sibuk.

Hari Jumaat lepas, atok saya sebelah ibu meninggal dunia. Sesungguhnya ajal dan maut di tangan Tuhan. Pagi Jumaat tu, semuanya berjalan seperti biasa. Cuma atok dah mula taknak makan, taknak minum. Ibu dengan nenek suap apa pun, semua dia tolak. Tengahari tu, ayah panggil ambulans sebab keadaan atok yg nampak tenat sangat. Atok menghembuskan nafas terakhirnya dalam ambulans, disamping isteri yg dikasihi. 


"Atok jaga diri baik - baik kat sana. Kita akan selalu tengok atok. Kita sayang atok.."


Al-Fatihah. Semoga atok ditempatkan di kalangan orang - orang yg beriman. Amin.

Friday, January 06, 2012

4 Sains Akaun 1.

Tumblr_lwxtg7orup1qmp2hpo1_500_large

Hari ketiga sekolah sudah timbul satu perasaan yg sangat annoying. Entah kenapa saya pun tak tahu. Dan tak ingin pun nak tahu kalau boleh. Hari ini jugak pelajar tingkatan empat dapat kelas. Serius saat itu, saat - saat yg mendebarkan. Lebih mendebarkan daripada waktu nak ambil keputusan PMR dulu. Okey over ._.

Saya dah putuskan untuk pilih Sains Akaun. Saya tak nak biologi. Saya tak boleh jadi doktor. Saya pening tengok darah. Saya tak nak belah katak. Saya benci katak. Dan hari ini saya dapat kelas 4 Sains Akaun 1. And guess what? Kawan - kawan yg sekepala dengan saya semua dapat kelas yg sama. Mihihihi.

Syukurlah. At least saya takkan jadi macam rusa masuk kampung.

Tapi serius. Saya tak suka kelas nih. Bosan. Suram. Tak ceria. Saya rindu kelas saya yg dulu. Saya rindu 3 RK1. Saya rindu budak - budak kelas tuh. Saya rindu keceriaan yg dulu. Hmmmmm.

Saya rindu.
Saya rindu.
Saya rindu.

K takde mood. Babai.

Monday, January 02, 2012

Blogging is a conversation from heart to heart :')

Tumblr_lx1xlmmjnq1qmiq2bo1_500_large

Dulu, aku nak sangat ada website sendiri. Aku selalu berangan nak hias website aku macam tuh lah, macam nih lah. Aku nak ada website sendiri pertama sebab aku minat menulis dan kedua ialah sebab aku nak cerita hidup aku disimpan supaya satu hari nanti aku boleh baca balik dan ketawa macam orang tak betul.

Masa aku darjah lima, aku baru pandai nak godeh-godeh internet. Social site pertama yg aku sign up ialah Friendster. Haha. Masa tuh kalau ada Friendster memang maju gila lah. Then ada seorang kawan aku kat Frienster suruh aku follow blog dia. Aku yg tak faham apa-apa nih pun tekan jeh lah link yg dia bagi. First impression aku macam "Wow! Aku pun nak website macam nih.." Aku ingat nak buat blog sendiri tapi aku tak faham apa-apa masa tuh so aku batalkan niat aku yg suci lagi murni nih. Agak dramatik disitu ye.

Naik darjah enam, aku dah tak selalu online sebab nak UPSR. Skema kan? Pelajar cemerlang lah katakan. Kalau aku online pun, aku just buat modul kertas soalan yg aku search kat Google. Dulu memang aku rajin gila okey. Bukan puji diri sendiri tapi memang hakikat. Haha. Masa akhir tahun darjah enam baru aku ambil keputusan untuk tekan button Create A Blog yg aku tak berani tekan setahun sebelumnya. 

Aku dah buat lepas tuh aku edit sikit-sikit. Satu malam aku edit tapi asyik jahanam jeh blog aku. Kesian kan? Masa tuh tak banyak tutorial best-best lagi macam sekarang. Dah penat edit tapi haram apa pun tak jadi, aku give up. So aku tinggalkan blog aku macam tuh jeh. Setahun aku biarkan blog aku tanpa kasih sayang. Bukan aku tak nak bertanggungjawab ke atas blog aku, cuma aku fed up. Haha. Booooo -.-

Aku mula aktif blogging since akhir tahun tingkatan satu. Okey masa tuh baru pandai edit sikit-sikit. Dah cun jugak lah blog aku masa tuh. Haha. Waktu tuh addicted gila kat blog. Kalau boleh, lepas update post, lima jam nak duduk depan pc tenung blog sendiri. Sewel tak sewel, kau jawab lah. Tp kita sendiri rasa puas hati bila tengok follower kita makin hari makin bertambah. Perasaan yg tak boleh digambar dengan kata-kata. Huhuhuhu.

Honestly, dari dulu aku tak pernah mengamalkan amalan "Follow you, follow me back." atau apa-apa yg sewaktu dengannya. Aku cuma akan follow blog yg aku rasa aku akan baca. Post yg menarik minat aku. Bukanlah blog yg hari-hari post cerita pasal boyfriend dia. K aku tak nak tahu pun semua tuh. 

Dulu, semua orang blogging sebab minat. Seronok bila blogging dua tahun lepas. Tapi sekarang dah lain. Dah berubah.. Kebanyakan newbie sekarang berblogging kejar follower. Tahu kenapa aku cakap macam tuh? Sebab itulah hakikatnya. Orang yg kejar follower nih bila kita bw kat blog dia, dia akan bw balik kat blog kita. Then dia akan follow kita lepas tuh tinggalkan mesej kat shoutbox kita "Dah follow awk. Follow saya balik. Tq." Kita bw balik kat blog dia tapi still blog dia tak menarik minat kita untuk follow dia so kita tak follow. Esoknya, dia unfollow kita. K terbaik kan? Aku tak cakap semua tapi sebahagian daripada mereka.

Aku dah kena dah. Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah berkali-kali. Tapi aku tak kisah pun. Nak unfollow? Silakan. Tak menjejaskan mood aku nak blogging langsung. Sebab aku blogging kerana minat. Lagi sekali aku ulang, minat. Untuk apa follower beribu berjuta tapi yg baca post kita betul-betul dari awal sampai akhir cuma berapa ketul jeh? Zaman sekarang nih bukan kuantiti yg dipandang, tapi kualiti. Ye, kualiti itu penting.

Sejujurnya, follower aku memang tak ramai. Tapi aku bersyukur sebab masih ada yg nak baca setiap kata-kata yg aku luahkan. Beribu terima kasih aku ucapkan kepada semua follower yg ikhlas follow blog aku. Terima kasih banyak-banyak. Kalian tulang belakang aku. Tanpa kalian, blog nih cuma tong sampah buruk di tepi jalan yg hanya dipandang tapi langsung tak bernilai. Terima kasih sekali lagi :') Meh peluk ketat-ketat meh.

Terima kasih juga kepada kawan-kawan di alam maya yg selalu ada waktu aku perlukan seseorang untuk meluahkan segala rasa hati. Terima kasih atas nasihat kalian. Terima kasih atas sokongan kalian. 

Biar tangan tak berjabat, namun hati kita saling memiliki.

Aku sayang kalian. Sungguh, aku benar sayang :')

Sunday, January 01, 2012

Goodbye 2011. Welcome 2012 :)

Tumblr_lx2ullflz71qk8fbro1_500_large

Assalamualaikum.

Saya update nih cuma nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2012 kepada semua. Tuh jeh. Okey tak, saya tipu. Membazir jeh update kalau setakat nak tulis tuh jeh. Kan kan? 

Pejam celik pejam celik dah masuk tahun baru. Tak sangka begitu cepat masa berlalu. Kalau boleh, saya nak hentikan masa dan tetap tinggal dalam tahun 2011. Saya tak nak beralih. Saya tak bersedia lagi. Saya takuttttt. Takut apa tuh biarlah rahsia. Saya seorang jeh yg tahu. K poyo.

Tahun depan dah Tingkatan 4. Aww, macam tak percaya jeh saya dah jadi senior agung. Lagi setahun dah jadi senior terhormat pulak. Tidak sabar rasanya nak buli budak - budak bawah saya. Biar mereka rasa! Biar mereka tahu langit tinggi rendah. Ahhh kejam. Padahal konon - konon jelah kan.

Tahun 2011 nih tahun paling tough sebab saya merupakan calon PMR. Now dah "bekas calon PMR". Lega. 3 tahun belajar untuk PMR dan alhamdulillah saya dah buat yg terbaik dan saya puas hati. Tak sia - sia pergi library nak belajar walaupun sebenarnya tak belajar pun, main jeh lebih. Tahun nih paling banyak main. Belajar tak serius. Tidur dalam kelas. Ketawakan cikgu Razak bila ada tulisan "Cikgu Razak comel" kat skrin. 

Ahhh. Banyak sungguh kenangan tahun 2011 nih. Kalau nak cerita satu - satu memang 7 hari 7 malam pun saya tak tahulah habis ke tak. Saya yakin dan sangat pasti bahawa saya akan merindui semua itu :')

Tumblr_lx15rawwwt1r86we0o1_500_large

Azam 2012? Dah ramai yg tanya tadi kat IM. Okey, saya annoying. Saya annoying dengan soalan tuh macam saya annoying dengan soalan "berapa A PMR?" dulu. Dah seminggu keputusan keluar, tolong jangan tanya lagi. BOSAN. Haha. Syukurlah keputusan elok. Kalau tak, lagi bengang eden nak menjawabnya -.-

Saya takde azam. Setiap tahun pun takde rasanya. Cuma bila orang tanya, saya jawab jeh lah apa - apa untuk buatkan dia diam dan tak tanya lagi soalan yg sama. LOL. Sebenarnya setiap hari saya ada azam baru. Cuma buat dengan tidak jeh bezanya. Anda bagaimana? Anda mampu mengubahnya. Tetiba, k.

So tahun 2012 nih mesti ramai kawan - kawan yg keluar sana sini. Ada yg pergi SBP, ada yg pergi Teknik, ada yg berhenti sekolah konon nak kerja nak carik duit buat kahwin, ada yg saja - saja pindah sekolah and ada yg kena tendang mungkin, muehehe. Harap - harap korang semua dapat apa yg korang nak okey? :) Saya ada apply SBP jugak. Tp my dad tak bagi pergi. Okey, sayang jugak dia kat saya. Saya macam nak pergi, macam tak nak. Rasa sayang pulak pada STK. Sayang nak tinggalkan kawan - kawan yg dah tiga tahun bersama. Auww.

Tak kisahlah korang pergi mana pun, yg penting semoga persahabatan kita kekal sampai bila - bila. Alamak terpanjang pulak post kali nih. Ehehehehe. Selamat Tahun Baru semua! Semoga Tahun 2012 nih memberi kebahagiaan dan kegembiraan buat kalian. Kepada calon - calon PMR dengan SPM tuh, goodluck guys...! Jangan main - main nanti menyesal. Nangis air mata darah pun tak dapat ubah apa - apa tau :p

Baiklah. Dah pukul 2 pagi. Saya nak tidur. Bye semua :)

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.