Pinterest

Tuesday, March 08, 2016

Degree life update.


Assalamulaikum.

Hai! Long time no see. Errr. So, I’ve started my degree life. So far not so good. Lol.

Bagi yang tanya aku sambung course apa, maaf sebab tak jawab. Konon-konon nak surprise lah. Haha. Amende weh -_- Aku sekarang ambil course English for Professional Communication (EPC) di bawah Akademi Pengajian Bahasa. Daripada Fakulti Undang-undang ke Akademi Pengajian Bahasa, okeylah tu. Lokasi fakulti pun sebelah-menyebelah je, memang setiap hari terserempak kawan-kawan se-asasi dulu. Hehe -_-

Honestly, language is not as easy as I thought it would be. Bukanlah aku fikir senang sangat kacang goreng belajar tutup mata je, cuma mungkin lebih mudah kalau nak dibandingkan dengan law dan yang seangkatan dengannya. Rupanya tanggapan aku silap. Language is everything. Language is our part of life. Obviously.

And it is not easy.

Menjadi sebahagian daripada komuniti ni membuatkan aku rasa rendah diri dan bangga at the same time. Rendah diri sebab sebahagian besar daripada budak-budak kelas aku ialah lepasan TESL, English, Mass comm etc. Senang cerita yang memang dah biasa bercakap dalam bahasa inggeris. Sedangkan aku? Oh no.

Dan bangga sebab aku rasa... tak apalah tak naklah nanti orang cakap aku ni bangga diri pulak. Haha >.<

Buat masa ni aku masih sedang menyesuaikan diri dengan keadaan di sini. Mana tak terkejut sebab dulu kat Kedah semuanya senang. Kolej dekat dengan kelas, jalan kaki je. Kelas pukul 8, pukul 7.50 baru keluar bilik. Nak beli makanan senang. Nak keluar pergi mana-mana pun senang. Tapi kat sini, everything is different. Setiap hari kena bersiap awal sebab nak tunggu bas untuk ke kelas. Fakulti aku bukan main dia punya jauh. Nak beli makanan pun rasa jauh je mula-mula. Hmm. Tapi sekarang dah rasa dekat sikitlah. Haha.

I’m not complaining. Not at all. Cuma nak meluahkan je T_T

Aku tak boleh nak update sangat sebab buat masa ni aku tak ada internet yang betul-betul stabil. How sad. Kalau kat Kedah, internet laju. Boleh tengok youtube, siap boleh download movie lagi. 



T_T



Ok tak nak compare Kedah dengan Shah Alam lagi. Ok ok ok. Maafkan saya.

Aku sebenarnya cuba nak update selalu tapi.. keadaan tak mengizinkan. Sekarang ni pun dah mula kena buat research semua. Aku cuma harap yang aku tak akan abaikan blog ni lagi macam waktu asasi dulu ==’

I miss to write. God knows how much I love writing.

But I hate writing essays. Hahahahahahaha. Subjek aku banyak writing weh. Hahahahahahaha. Ok stop.

p/s : Rindu nak blogwalking, baca entry korang dan tinggalkan komen semuaaa.
Sekarang belum ada masa lagi. Sorry :/

36 comments:

  1. Peh peh peh habis la lepas ni ur entries must be in english then :P
    Pressure tak? Kihkih.
    All the best in everrrrrything fiqa my lahv <3 take care of urself ok bc selfcare is verrrry important! :) <3 hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha qilaaa, you're better in english than me. tak confident lagi nak menulis in english.
      pressure sangat. haha. alright. thanks qila! take care of urself too. *hugs*

      Delete
    2. sorry tau qila gurau pls jgn terasa luv uuu hihi <3 jgn ngade tak confident!!!! qila ni laaaagi got no self confidence.... <3

      Delete
  2. As fellow language student, good luck!

    ReplyDelete
  3. Good luck in your degree life fieyqa. All the best. :)

    ReplyDelete
  4. hai fieyqa! nanti dah lama, bila dh stabil update selalu ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah i will try my best hehehe :D

      Delete
  5. Wah, dah sambung degree yee.. btw all the best yee..

    ReplyDelete
  6. :D relax ja.. memang kenaa awal la bangun... apa2 pun pandai2 la bahagi masa ye.. nak tunggu bus un makan masa tu..

    ooo jadi sekarang ni sem berapa la?

    Singgah Sini.. Jemput baca

    Nak Cari 20 Orang Yang Nak Belajar SEO> site.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah. memang nak kena pandai bahagi masa, nak blogging lagi ni haa. haha.
      sekarang baru sem 1. terima kasih singgah :)

      Delete
  7. Bertabahlah! Semoga semuanya baik-baiikkk aje k! :')

    ReplyDelete
  8. eng sy lagilah hahahaha. but good for you,sebab mana tau lepas ni lebih terer lagi kan?haha lagipun eng tu penting jugak hehe. goodluck & stay strong :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, fighting! ceh hahaha. in shaa Allah. thanks tashira :)

      Delete
  9. haha kalau malas writing macam mana nak succeed dlm the new course tu? Anyway, good luck for the the new course!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi itulah, tengah menyuburkan cinta pada essay writing. hahaha.

      Delete
  10. Hihi, samalah Fieyqa! Bila dkt U ni, mmg memerlukan byk kesabaran sbb perasaan gian nak bukak blog semua tu, kalau xde line wifi mmg sedih rasaaa. Hahahahaha. Nak bukak, kena rajinkan kaki pergi library ke cc ke. Hahahaha. Nak harap line data.... Mmg T^T lah kannnn x3 Btw, best of luck for your study! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kan. hanya orang yang pernah mengalaminya je tahu macam mana rasanya. hahaha.
      ni pun dah berapa malam nak connect wifi tak boleh, harini baru okey. sobs T_T

      in shaa Allah. terima kasih ^^

      Delete
  11. Good luck fieyqa :) InsyaAllah.. Allah akan permudahkan semuanya. Mula mula memang tak biasa, pasni biasala tu. Ooo.. Fieyqa amik EPC, ritu akak ada tanya angah fieyqa amik kos ape? Dia jawab communication je, dia kata nama panjang dah lupe. Hampehhh :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin. in shaa Allah. hehehe. angah tu memang. mesti lepas tu akak ingat fiqa amek mass comm. hahaha.

      Delete
    2. Tahu takpe. Bila akak cakap mass comm ke? Dia cakap ye kot. Hoho

      Delete
  12. belajar rajin-rajin fieyqa. All the bet in ur degree^^ anyway best dekat dgn kawan asasi dulu. senang nak jumpa. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe terima kasih. in shaa Allah. tulah, bosan jugak sebenarnya. kehkeh :p

      Delete
  13. Fuhyoo cool lah Fieyqa, fighting! You can do this! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang cool kak dylla? hahaha thanks! in shaa Allah :)

      Delete
  14. Good luck Fieqa.. Semoga Allah permudahkan semuanya :)

    ReplyDelete
  15. Hai assalamualaikum akak ..
    Saye bekas pelajar asasi tesl di uitm Dengkil . Saye tk dpt tesl utk ipta , and saye bercadang nak ambil epc . How is the course ya? Saye having trouble to decide whether to stay with tesl dpt ipts or go with epc at ipta(if dapat,amin). Saye really appreciate if akak boleh bg a bit if exposure of this course. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam, in shaa Allah jika ada kelapangan masa. kalau nak cepat boleh tinggalkan email :)

      Delete

Wanna say something? :)

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.