Pinterest

Tuesday, November 17, 2015

Are you genuinely happy?

Assalamualaikum.

Hi there!
Love your writing. I would agree with you that no one can literally be genuinely happy but yes we should be grateful for everything that God has given us. In a world where people hanker after money, wealth and fame, I am overjoyed to have met a person who has so much love for the smallest things in life. I wish you the very best in life and keep thanking God for showering you with a blessed life. Good luck for your future undertakings :)

Best wishes,
Ms. Renukha

So this is the reply I got for my short essay on this question,

"Are you genuinely happy? Be honest!"

I tried my best to write the most honest answer and I think I got the most sincere reply :) I really love how she replied my essay with these inspiring words. I don't know if it inspires other people, but it inspires me.

Apa yang aku tulis dalam essay tu biarlah menjadi rahsia hidupku. Hahaha. Apa yang penting, aku memang tulis semua benda yang terbuku di hati, yang paling jujur. Lebih kurang macam luahan perasaan-lah kiranya since kami tak perlu tulis nama so she didn't know who was the writer and I'm free to write whatever I want.

By the way, I'm currently reading this book. Baru je start. So far, buku ni interesting gila menyebabkan aku tak cukup tidur sebab tak boleh berhenti baca. Nasib baik sekarang dah boleh berhenti -.-" I bought it few months ago sebab murah sangat, RM10 je T_T Itu pun guna baucar buku. Haha. Please excuse my bahasa pasar in this entry. I really think that whenever I use English in my blog, it just sounds so wrong. I don't even know why. Lol. Honestly, I'm not good in English and my English is totally suck. Tapi selalu berangan nak cakap Inggeris dan cemburu gila tengok orang yang gunakan Bahasa Inggeris dalam blog dia. Erm T___T

Okey, abaikan. Haha. So guys, are you genuinely happy? Please write your answer in the space provided :p

22 comments:

  1. mcm best je buku ni..nk try cari la

    ReplyDelete
  2. boleh review sikit tak buku tu? heheh
    masalah utama nk tulis fully in english ni sbb masalah grammar but to the hell wth that! rasa nk tulis, tulis je :D

    ReplyDelete
  3. ok dah tu english nye ☺ practice makes perfect (?) hehhe betul ke?

    ReplyDelete
  4. hermm ana pon tak pandai bahasa inggeris.
    jeles tengok orang lain berbahasa inggeris huk3

    ReplyDelete
  5. genuinely happy? errrr soalan kbat hahahaha!
    idk sometimes i just feel like people just dont like me so why do i have to like them and i'll turn to be in a bad mood just thinking bout that... :3

    ReplyDelete
  6. wahh..cam menarik je buku tu..btw, your english is just nice lah dear..just be confident about yourself..keep it up..*wink*

    ReplyDelete
  7. Wahh.. Tengok tajuk pon dah menarik dah buku tu. Memang tengah fikir2 ni nak beli novel english apa sekarang ni. Bosan tak ada kerja nak buat. Hehe. :D

    ReplyDelete
  8. @Zyra Roxx
    Tak habis baca lagilah zyra. In shaa Allah kalau dah habis baca, kalau ingat, i review. Tak pernah review buku ni. Haha.

    Haah betul tu. Masalah grammar lah yg paling menakutkan. Haha.

    ReplyDelete
  9. @anamizu
    Kannnn. Huhuhu. Nak cakap tapi tak berapa pandai :/ Haha.

    ReplyDelete
  10. @syasandeul
    Soalan kbat? Lol :p Jangan kisah pasal apa yg orang lain cakap pasal kita as long as we know ourselves, that's enough. Bila kita terlalu fikirkan apa yg orang fikirkan pasal kita, selamanya kita takkan happy :)

    ReplyDelete
  11. @alia azman
    Memang menarik Alia! Cubalah baca. Heee. Thanks darl. Ni simple english je beranilah guna. Haha. Alright ;)

    ReplyDelete
  12. @Niena Reen
    Belilah buku ni kalau jumpa. Memang menarik, tak rugi baca. Hehehehe.

    ReplyDelete
  13. Huaaaaa..... Sama laa... Jeles jer tengok orang yang yakin cakap omputehhhh wuhuuu

    ReplyDelete
  14. Tengok tajuk and muka depan novel tu memang nampak cam best! Eheh teringin lak nak baca.

    ReplyDelete

Wanna say something? :)

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.