Pinterest

Tuesday, April 26, 2016

Trend Baju Kurung Modern Terkini

Assalamualaikum.

Haaa pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan Mei dah kan. Puasa dah nak kunjung tiba. Raya pun dah mengintai dari tirai kamar, hehehe. Macam mana dengan persiapan raya korang? Baju raya dah beli belum? Untuk hari raya pertama memang dah jadi adatlah kita akan pakai baju kurung kan. Tapi baju kurung yang macam mana tu? Kalau kita tengok zaman sekarang ni, fesyen baju kurung modern dah makin cun melecun.

Macam trend-trend fesyen yang lain, trend baju kurung modern pun mengalami revolusi yang cukup pesat dan macam yang kita boleh tengok pada hari ni, industri fesyen tanah air semakin meriah dengan kedatangan ramai pereka fesyen yang memang berbakat tambah pulak dengan munculnya gaya-gaya fesyen yang cukup unik. Kalau kita tengok fesyen baju kurung modern 3 tahun lepas tak akan sama punya dengan yang sekarang.

So, sempena dengan sambutan Hari Raya yang dah nak dekat ni, jom kita tengok trend-trend baju kurung modern yang korang boleh beli buat koleksi baju raya tahun ni! Hehehe, mesti korang rasa nak beli semua ><


Baju Kurung Modern Lace

Cantikkan yang ni? Omg. Aku dah jatuh cinta sangat ni tak boleh nak bangun dah ni. Hahaha. 

Kalau korang tengok baju kurung ni, penggunaan lace sebagai material utama membuatkan baju kurung ni nampak unik + klasik gila! Dengan warna baby blue yang memang cantik sangat, confirm nanti pagi raya korang akan melekat je kat cermin tengok baju sendiri. Haha. And I’m very sure koleksi baju kurung modern lace ini mesti akan jadi antara pilihan no 1 perempuan-perempuan kat luar tu, mihmih.

Baju Kurung Peplum

Peplum!!! Uffff lawanya!!! Kalau tengok baju kurung peplum ni mesti ingat Saloma tak tahulah kenapa. Hahaha. Fenomena peplum ni sebenarnya dah start sejak 3 tahun lepas lagi tapi sampai sekarang fesyen ni still relevan untuk dipakai. Tak lapuk dek zamanlah kiranya. So, kepada kawan-kawan yang tengah baca ni, janganlah rasa teragak-agak nak menggayakan koleksi baju peplum ni sempena syawal nanti ye? :D

Baju Kurung Cape

Next, kita ada fesyen baju kurung modern yang disuntik dengan elemen cape macam kat atas ni. Fuhhhhhhhhhhh, aku tak pernah tahu baju kurung jenis cape ni boleh jadi cantik sangat macam tu????? :O Dulu tengok rasa macam “apa ni.....” Tapi bila tengok yang kat gambar atas ni rasa macam nak lari laju-laju je pergi beli. Hahaha. Kalau korang pakai baju kurung cape ni raya nanti mesti korang akan nampak elegan sangat! Bukan setakat elegan je, nampak bergaya lagi ala-ala diva gitu. Haaaa. Percayalah~

Baju Kurung Modern Klasik

Dan last sekali adalah rekaan klasik baju kurung modern yang sentiasa evergreen dan digemari oleh ramai wanita. Bukan setakat wanita, lelaki pun menggemarinya. Cewahhh! Lagi satu, kalau korang perasan, fesyen baju kurung modern mesti mempunyai potongan bahagian badan yang lebih singkat dan mengikut shape. Tahu tak kenapa? Haaa, tu kira macam dia punya ‘trademark’ lah! Hehehehehe.

Amacam??? Cantik-cantikkan??? Tunggu apa lagi??? 
Bolehlah start shopping untuk koleksi Syawal 2016 yang akan menjelma tak lama lagi ni :D 


Till then!


2 comments:

  1. Tak cukup kurus nak pakai yang modern classic tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha muat je, akak bukan gemuk pun :p

      Delete

Wanna say something? :)

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.