Pinterest

Tuesday, July 05, 2016

Stay.


I still remember how I used to keep people close to me. But as time goes by, I keep avoiding people.

Kenapa eh? Aku selalu rasa takut nak rapat dengan seseorang. Sebab pada aku, everyone with whom I'm close will eventually leave me. Jadi aku pilih jalan mudah untuk tak ambil risiko; atau lari dari kenyataan.

Setiap kali aku rasa aku mula rapat dengan seseorang, aku akan mula menjauhkan diri. Because I'm afraid- and I'm just tired of getting close to people and watching them leave, so instead, I chose to walk away.

Tapi kadang-kadang terfikir jugak sampai bila nak macam ni.
Hanya kerana aku takut kehilangan orang; I keep shutting people out.

Tiba-tiba terbayang, kalau asyik macam ni je, last-last aku sorang-sorang je dalam dunia ni.

Boleh jadi ke?

Macam tak logik je.

Emmm.

Tak apalah, malas nak fikir dah. 

I just hope that one day I will eventually find someone who will literally.. stay.


#selamathariraya


10 comments:

  1. you shouldn't do it that way.... eventho ppl keep coming and going. those who are mean't to stay will stay anyway... :)

    ReplyDelete
  2. you will if you make an effort. Take the risk

    ReplyDelete
  3. Me too! Adalah sorang dua je yang rapat. Yang lain tu macam Nad adakan gap juga lah taknak terlalu rapat hmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah. fieyqa selalu je macam tu. takut nak terlalu rapat dengan seseorang :|

      Delete
  4. ive been in this situation once,,

    ReplyDelete
  5. Janganla lari dari tulang rusuk. Huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha ini kelakar kak hahahaha tak tahu nak respond apa :3

      Delete

Wanna say something? :)

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.