Pinterest

Monday, August 01, 2011

Selamat berpuasa :]

Tumblr_lon3eaofjn1qgv6e9o1_500_large

Assalamualaikum.

Actually, aku update nie just nak ucap Selamat Berpuasa kepada seluruh umat Islam di dunia ini. Hehehe :D Aku tahu dah satu hari berlalu. Aku kan memang suka lambat-2. Ada sesiapa yg tak puas hati? HAHA.

Amacam harinie? Ada yg dah ponteng tak? Okay teruk lah baru hari pertama dah ponteng kan. Kecuali kalau ada sebab-2 tertentu yg tak boleh dielakkan tuh takpelah. Aku faham ^^

By the way, ada yg dah tak sabar nak raya ke? Bangun bangun! Baru satu hari puasa okay. Jangan nak excited sangat okay. Nie aku tengok dekat facebook semua buat status macam harinie dah ramadhan ke 29 jeeeee. Kalau ye pun, logik lah sikit. Hehehehe. Nanti puasa ke mana, raya ke mana. Sila bertenang ye.

And and.. Aku bukan nak cakap apalah kan. Cuma, dalam bulan yg mulia nie, bersederhanalah sikit. Jangan membazir. Jangan ikut nafsu. Aku faham, satu hari dah korang tak makan. Tp tak perlu kot nak makan banyak-2 time buka. Kononnya nak balas dendam lah sebab satu hari tak dapat makan. Lepastuh sibuk masing-2 nak tulis status kat facebook yg korang buka makan nasi ayam, lontong, soto, ayam kfc 2 ketul, sate 15 cocok, laksa johor, fresh oren, cincau sejuk, abc apa semua. LOL. Masalahnya, siapa tanya? ._.

Kita puasa nie nak mengajar diri kita, kawal nafsu, bukan setakat nafsu makan, tp macam-2 jenis nafsu lagi. Aku bukanlah nak tunjuk baik ke apa, cuma sebagai manusia, kita kena saling mengingatkan, iye tak? ~_~" Kalau ada sesiapa yg tak puas hati dengan apa yg aku tulis. Meh inbox aku, raya nanti aku mintak maaf. Okay? HAHA :')

Trial lagi dua minggu.
Do pray for me guys! :') Take care ♥

6 comments:

  1. Selamat BERPUASA juga buat semua....Maaf lahir batin

    iya benar, baru lewat 1 hari puasa, tapi dah banyak yang mikirinnya lebaran aja....(hari raya idul fitri) kirain cuman di indonesia aja, di sana juga ternyata ckckcckckck....

    sampai2 tiket kereta dan pesawat udah pada habiiiiiisss....

    justru yang utama nya di ramadhan...so HAYOOOO SEMANGAT DI sisa 29 hari ini....CAIYOO...

    ReplyDelete
  2. betul betul. kengkadang menyampah pulak tengok org letak status gitu.
    penat lah . tinggal lagi 3 jam je la.

    -.-

    puasa sehari , makan macam 10 hari tak makan. hmm~

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa! btw comel spongebob tu!!

    ReplyDelete
  4. patrick and spongebob comel^_^

    ReplyDelete
  5. minggu depan nk trial
    wish good luck to u yep
    together we pray 4 triumph in trial
    :P

    ReplyDelete
  6. @v3
    HAHA yahh. Selamat berpuasa kak :')

    @Qyra Yuuri :)
    Heheh. Sabar jelaa kan :p

    @Ema Razali
    Selamat berpuasa jugak. Aha :D

    @Hanna
    HAHA. Memang pun :)

    @♥ dieb
    Yaaa. Gudluck too. All the best :)

    ReplyDelete

Wanna say something? :)

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.