Pinterest

Sunday, January 27, 2013

5 Sains Akaun.

5 sains akaun.
kelas aku tahun ini, tahun 2013.

memandangkan tiada streaming sebab kelas aku merupakan satu-satunya kelas akaun, jadi memang kena hadap muka-muka tahun lepas untuk lagi setahun. bosan tak bosan, jemu tak jemulah. memang muntah hijau hari-hari sebab tengok muka orang yg sama. k aku tipu.

tahun lepas, aku ada buat satu post pasal kelas lama aku. 4 sains akaun. dalam post tu, memang aku luahkan ke-menyampah-an aku pada kelas tu. but now... hehehe. betul orang cakap, tak kenal maka tak cinta. setahun berlalu, aku makin sayang pada kelas aku. bukan bangunan kelas tu yg aku sayang. i mean, classmates aku. seriously, we're like one big happy family. walaupun masih ada kelompok-kelompok tertentu dalam kelas macam yg ni kelompok pandai, yg tu kelompok bising, yg sana kelompok gay *opps* tapi tapi bila ada apa-apa aktiviti, semua jadi satu. all for one, one for all! yeah, itu yg kita nak! 1 Malaysia! -.-


jujurnya memang aku sayang. waktu kami tinggal setahun je. tak lama. lepas ni semua akan bawa haluan masing-masing. entah jumpa lagi, entah tidak. setiap momen-momen yg kami lalui, aku akan ingat sampai bila-bila. tak akan terlupakan. tahun ni, aku nak kumpul kenangan banyak-banyak. biar penuh satu bakul. biar ada banyak perkara yg boleh buat aku senyum waktu tua nanti. hehehehe. sekarang pun, bila ingat balik, aku mesti tersenyum :')

budak-budak ni beriya rancang nak pergi sana sini lepas habis SPM. jauh betul fikir :p nak bercuti sama-sama. nak spend time sama-sama. nak pergi tepi pantai, nak mandi laut, nak teroka gua, nak itu, nak ini. aku nak tengok sejauh mana rancangan tu boleh pergi. berjaya atau tidak. just wait and see yaaaaaaaaaaa. hahaha. 

*senyum sumbing*

susah-susah sangat, kita bentang tikar kat dataran tasik putih, pasang radio kuat-kuat sambil layan tempe cicah sambal kicap. lagi ohsemmmmmmmmmmmmmmmm! kahkah.

Saturday, January 26, 2013

Jatuh.

Tumblr_l9ii06q8zk1qddiloo1_500_large

Aku datang lambat
dengan seribu harapan
yang aku tak akan bertembung dengan kau.

Tapi apa nak buat --
kalau dah memang takdir Allah
aku pandang belakang, aku nampak kau, dan kau senyum.

Allah...

Jatuh lagi...

Aku cuba untuk tak melihat.
Aku ambil beg aku.
Aku pandang sekilas.

Dan...

Aku senyum tiga saat.

Thursday, January 24, 2013

Dua puluh empat.

assalamualaikum.
pertama sekali, selamat tahun baru kawan kawan.

masih belum terlalu lambat kan? sebab yang jelas, sekarang masih dalam bulan januari. lagipun, baru hari yg ke dua-puluh-empat. baru okey baru. *padahal lagi seminggu dah masuk februari*


mukadimah yg 'agak' panjang dan membosankan.


so, apa khabar semua? semuanya baik baik sahaja kan? errr. kepada siapakah yg aku tujukan agaknya. masih adakah yg sudi membaca setiap bait kata yg aku lontarkan disini memandangkan aku memang dah tak ada masa langsung untuk blog ni. argh asdfghjkl.

baideway, pejam celik pejam celik, dah lima tahun aku di stk. (sekolah tinggi kluang) secara tidak langsung, ini menunjukkan bahawa tahun ini aku sudah bergelar pelajar tingkatan lima.

senang cerita, aku calon SPM 2013. diulangi, calon espiyemmm. chop! macam tak percaya. setiap detik yg berlalu ibarat angin taufan yg... sambung sendiri. aku tak ada idea nak bermadah kat sini. erm...

sebenarnya tadi waktu melayan perasaan sendiri tengok bintang yg bertaburan di langit.. dengan angin yg sepoi sepoi bahasa, tiba tiba je aku teringat kat blog ni. rindu pulak rasanya nak update kat sini. tiga tahun dulu, semua benda aku cerita dalam ni. kalau boleh setiap perkara yg berlaku, aku nak catat kemas dalam ni. tapi sekarang, nak jenguk blog ni pun tak ada masa. lagi nak update, memang taklah. sedihnya. sobs sobs.

jujurnya, aku selalu bukak blogger. rasa hati menjerit meronta ronta nak update. macam banyak benda sangat nak cerita. tapi setiap kali aku nak tekan new post, aku tak tahu nak post ke sini atau ke blog satu lagi. konpiusss. fikir punya fikir akhirnya tak berupdate. memang hobi aku cenggitu. nak buat cemana. huhu.

tak mengapa. lain kali kalau ada masa lapang, aku nak tulis banyak banyak, nak luah semuanya, nak cerita segalanya -- dalam sini. sampai semua orang muntah baca kisah aku, cerita basi aku. *pokerface.jpg* tapi itu semua "kalau". kalau kalau kalau. harapan jelah ye. tak janji pun tau T_T



aku rasa aku merindui seseorang.
tapi aku tak pasti;
apa ini rindu atau dendam.

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.