Pinterest

Thursday, December 22, 2011

Alhamdulillah :')

Tumblr_lq2itenbmx1qcxieko1_500_large

Assalamualaikum.

Okey, saya sangat speechless dan tak tahu nak cakap apa :')
Cuma saya rasa sangat gembira sebab saya dah berjaya dapat apa yg saya nak.
Straight A's now in my hand. Weheeee. Speechless kejap. Ngehngeh.

Syukur alhamdulillah :D

Tahniah diucapkan kepada diri sendiri dan juga kepada semua kawan - kawan saya
yg berjaya dapat straight A's. Korang the best! Yeahhh, we are the best >,<

Jumpa lagi tahun depan, sumpah rindu korang :')

Sunday, December 18, 2011

Best ke jadi hotstuff?

Tumblr_lsyu5ai8iu1qfu6dwo1_500_large

Assalamualaikum.

Okey, straight to the point lah. Korang mesti tahu kan apa itu "hotstuff" so tak payah lah aku susah - susah nak terangkan panjang lebar lagi kan? Hewhew. Hotstuff nie kat mana - mana pun boleh. Mungkin di Twitter, Facebook atau di Blogger sendiri. 1Malaysia.com terkecuali okey. Jangan tanya aku kenapa.

Kalau di Facebook tuh yg paling banyak status and picture like tuh lah hotstuff kita. Satu status kadang - kadang sampai seribu lebih likes. Ada juga yg aku perasan sampai dua ribu lebih. Fuhhh~ 5 minit update status 158 likes. *terbeliak mata 10 minit, 439 likes. *tercekik Setengah jam, 763 likes. *sakit jantung Satu jam, 1024 likes. *mati kojol -,-"

Alhamdulillah aku masih hidup lagi. Tp serius aku tak tipu. Yg kat atas tuh aku sendiri yg buat penyelidikan. Penat tau aku refresh page banyak kali. Muehehe. Fyi, dia seorang lelaki. Okey memang handsome. Jambu lagi. Dan mungkin itu pakej yg dia ada yg melayakkan dia menjadi hotstuff di Facebook. You jelly? Haha.

Persoalannya di sini, best ke jadi hotstuff nie? Apa rasa jadi hotstuff? Setakat nie aku belum interview lagi lah mana - mana hotstuff jadi aku tak tahu. Maybe one day I will. Siapa nak aku interview dia angkat kaki. Hahaha LOL!

Tak kisah lah apa pun rasanya, tp pada pendapat aku.. Ehem! Diulangi, pendapat aku. Jadi hotstuff nie mesti tak best. *lempang lelaju Sabar sabar, aku belum habis cakap lagi nie T_T Yelaa kan, bila kita nie hotstuff, secara langsung atau tidak langsung kita akan selalu jadi perhatian orang. Apa kita buat, apa kita cakap, bahasa yg kita guna, semua benda pasal kita akan jadi "buah mulut" orang. Semua perkara akan diperhatikan.

So pada aku, macam tak best lah hidup kita. Kalau tengah marah ke apa nak mencarut kat status sikit tak boleh. Nanti orang cakap buruk pasal kita. Hidup macam dalam kawalan tau. Tak bebas nak buat apa. Ada protokol. And at last, manusia boleh jadi hipokrit. Yeah, aku memang berfikiran jauh. Maafkan sayaaa.

Konklusinya aku rasa adalah lebih baik kita jadi manusia biasa yg biasa. Eh (?) Apa yg kita buat, apa yg kita cakap, takkan selalu jadi pertikaian orang. And kita pun takkan mudah lupa diri kan? :) Bukan lah aku nak cakap yg hotstuff nie jenis lupa diri. No no no.. Tak! Cuma bila kita hanya seorang manusia biasa yg tak dikenali, kita akan lebih rasa merendah diri dan selalu berpijak di bumi nyata.

Tumblr_lwbc36ypgn1r35ggmo1_500_large

Bersyukur lah dengan apa yg kita ada sekarang. Walaupun kita tak hot, walaupun orang tak kenal kita, yg penting kita kenal siapa diri kita. Kalau ada orang tuh hot pun, let them be. Jangan dengki. Mungkin itu kelebihan dia kat dunia nih. Tp tak semestinya kalau kita tak hot, kita takde kelebihan. Setiap orang ada kelebihan dia masing - masing. Cuma antara kita sedar atau tak jeh. Just be yourself. That's better, okay? :D

Saturday, December 10, 2011

Rantai burung hantu haram dipakai?

262306_2151205107010_1452852874_2463536_5488349_n_large

Awak awak, sy bosan lah kat rumah. Jom lah keluar tengok wayang ke kan best.
Nih asyik terperap jeh kat rumah. Otak sy dah tak berjalan dah. Muehehe.

Niat di hati nih memang rasa nak update blog tau tp sumpah takde idea.
Siapa ada idea lebih? Meh lah bagi sy sikit jangan kedekut :'(

Eh tahun depan sy dah tingkatan 4 lah! Pfftt.
Kalau tak nak naik boleh tak? Sy tak bersedia lagi lah. Hewhew.
Sy rasa cuak nk berkawan dgn kimia, biologi, fizik bagai. Macam tak biasa~
Hahahaha. Sy nak stay kat tingkatan 3 sampai bila - bila. Boleh?

Cuti - cuti sekolah macam nih rasa rindu pulak kat kawan - kawan.
Sy rindu kelas 3RK1 sy. Sy rindu pelajarnya yg tiga suku semuanya. Huahua.

164766_177637195600715_161908870506881_430644_2068329_n_large

Eh btw, tadi kecoh kat Facebook pasal isu rantai burung hantu nih.
Okey, sekarang memang trend budak - budak remaja pakai rantai nih kan?
Kalau tak pakai tuh macam tak lengkap jeh. Sy pun ada satu. Hee~ Tp jarang pakai.

Ada satu blog nih yg tulis pasal tuh. -->> Dakwat Pena
Sy tahu jugak burung hantu nih macam lambang sesuatu tp tak tahu pulak Freemason.
Kalau tahu, tak beli kot. Heh heh. So siapa yg belum baca lagi post tuh, baca lah.

Jangan pandang remeh jeh sebab ini berkaitan dengan agama kita :')
Sy nak cakap banyak - banyak pun tak boleh. So better baca sendiri okey.

Byebye semua~ Assalamualaikum ^_^

Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.