Pinterest

Friday, August 19, 2011

It ends tonight.

Tumblr_lq59e5mfkn1qjscedo1_500_large

Assalamualaikum. Okay. Harinie dengan rasminya aku dah habis periksa trial PMR 2011. Suka suka suka. Boleh online setiap hari. Ceh eleh. Time periksa pun setiap hari jugak aku online. Cuma sekejap-2 jeh lah. Hehe.

Yang form 3 nih okay tak trial? Hehe. Pada aku, ada yang okay. Ada yang tak okay. Ada yang senang. Ada yang time aku jawab tuh rasa macam nak cekik-2 jeh diri sendiri grr. Biasa lah tuh kan nama pun periksa kalau semua senang baik tak payah periksa. Betul tak? Jawablah betul. Huhuhuhu.

Pejam celik pejam celik dah 19 hari kita berpuasa. Fuhhh, kejap jeh kan? Macam tak rasa jeh. Hehehe tipu --' Yelaa, kadang-2 aku rasa macam tak puasa pun ada. Mungkin dalam ketidaksedaran aku ada terminum kot. Termakan ke ....? Sebab tuh lah tak rasa macam puasa. Ter- tau. Tak batal kan? Hekhek.

So, macam mana dengan persiapan raya korang? Mesti semua dah complete kan --' Aku baru beli baju kurung jeh tau hahaha. Macam taknak raya lah tahun nih boleh tak macam tuh? Hoho. Lepas raya dah PMR. Johor confirm raya sebulan. Ke laut aku nanti. Terlupa pulak nak belajar. Tiap hari bantai kuih raya jeh. Hehehe :p

Monday, August 01, 2011

Selamat berpuasa :]

Tumblr_lon3eaofjn1qgv6e9o1_500_large

Assalamualaikum.

Actually, aku update nie just nak ucap Selamat Berpuasa kepada seluruh umat Islam di dunia ini. Hehehe :D Aku tahu dah satu hari berlalu. Aku kan memang suka lambat-2. Ada sesiapa yg tak puas hati? HAHA.

Amacam harinie? Ada yg dah ponteng tak? Okay teruk lah baru hari pertama dah ponteng kan. Kecuali kalau ada sebab-2 tertentu yg tak boleh dielakkan tuh takpelah. Aku faham ^^

By the way, ada yg dah tak sabar nak raya ke? Bangun bangun! Baru satu hari puasa okay. Jangan nak excited sangat okay. Nie aku tengok dekat facebook semua buat status macam harinie dah ramadhan ke 29 jeeeee. Kalau ye pun, logik lah sikit. Hehehehe. Nanti puasa ke mana, raya ke mana. Sila bertenang ye.

And and.. Aku bukan nak cakap apalah kan. Cuma, dalam bulan yg mulia nie, bersederhanalah sikit. Jangan membazir. Jangan ikut nafsu. Aku faham, satu hari dah korang tak makan. Tp tak perlu kot nak makan banyak-2 time buka. Kononnya nak balas dendam lah sebab satu hari tak dapat makan. Lepastuh sibuk masing-2 nak tulis status kat facebook yg korang buka makan nasi ayam, lontong, soto, ayam kfc 2 ketul, sate 15 cocok, laksa johor, fresh oren, cincau sejuk, abc apa semua. LOL. Masalahnya, siapa tanya? ._.

Kita puasa nie nak mengajar diri kita, kawal nafsu, bukan setakat nafsu makan, tp macam-2 jenis nafsu lagi. Aku bukanlah nak tunjuk baik ke apa, cuma sebagai manusia, kita kena saling mengingatkan, iye tak? ~_~" Kalau ada sesiapa yg tak puas hati dengan apa yg aku tulis. Meh inbox aku, raya nanti aku mintak maaf. Okay? HAHA :')

Trial lagi dua minggu.
Do pray for me guys! :') Take care ♥
Copyright 2010-2017 © Blog ini diedit dengan penuh kasih sayang oleh Fieyqa Adelova.